Dag 1: Rooi-Haaltert
Blijf op de hoogte en volg Gerry van Gerwen
24 Augustus 2012 | België, Haaltert
De dag van vertrek. 's ochtends nog de laatste spulletjes in de camper gepakt en op naar de Markt van Rooi. Aldaar hebben zich flink wat familie en vrienden verzameld om ons uit te zwaaien. Onder hen 8 fietsers die ons de eerste dag zullen vergezellen. Na wat foto' en afscheidsknuffels wordt er vertrokken. De eerste kilometers gaan over bekende wegen. Na een eerste stop in Weelde trekken we verder België in waar de wegen en fietspaden slecht zijn onderhouden. Bij werkzaamheden in Westmalle op een onoverzichtelijk punt, raakt mijn schouder de lantaarnpaal en smak ik tegen de grond. Kilometers training in de benen en nog geen 75 km van huis vallen.... Door de pijn in mijn rug kost het me moeite om op te staan, ben bang voor mijn nieren een dejavu naar een val in 2005. Na een tijdje vervolgen we de rit naar onze 2e stop, gelukkig kan ik tussen de wieltjes in de groep rijden, maar wat heb ik afgezien vandaag en helaas niet echt kunnen genieten van deze eerste rit samen met de fiets vrienden. We vervolgen de route, rondom Antwerpen zijn de wegen druk maar uiteindelijk worden ze rusiger. Onderweg passeren we inmiddels Belgisch trots, de brouwerijen van Westmalle, Palm en Affligem. Tot ongenoegen van ons begeleidings fiets team stoppen we niet voor een proeverij. Na 165 km bereiken we onze eerste overnachtingsplek 'camping Reamerik' in Haaltert. Ben blij te kunnen douchen en even te kunnen liggen terwijl de fiets vrienden genieten van een welverdiend Pilsje. We sluiten af met steak en friet, zwaaien de vrienden uit en terwijl mijn mede Santiago gangers Daan, Mari en Sjoerd de route voor morgen doornemen kruip ik in bed, hopelijk voel ik me morgen beter.